Maia Sandu Donează Premiul de la Timișoara unei Organizații Caritabile

Maia Sandu Donează Premiul de la Timișoara unei Organizații Caritabile

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a luat o decizie admirabilă referitoare la premiul de 30.000 de euro primit de la Primăria Timișoara, alegând să doneze întreaga sumă unei organizații de caritate. Această decizie vine după ce a primit Premiul Timișoara pentru Valori Europene în ianuarie 2024, o recunoaștere a contribuției sale la promovarea valorilor europene.

În ciuda polemicilor apărute în spațiul public și a atacurilor din partea Rusiei, Maia Sandu a clarificat că acceptarea premiului nu contravine niciunei legi. Conform Centrului Național Anticorupție (CNA) de la Chișinău, termenul de „premiu” nu se încadrează în categoria „cadou”, ceea ce face legală primirea sumei. Aceasta nu este prima oară când Maia Sandu alege să doneze un premiu, având în trecut un gest similar cu un premiu primit de la o organizație din Norvegia.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a susținut decizia președintelui Republicii Moldova, menționând că atacurile Rusiei confirmă că decizia de a-i acorda acest premiu a fost corectă. Suma de 30.000 de euro nu a fost încă virată, dar Maia Sandu a promis că va face publică destinația donației odată ce aceasta va fi stabilită.

Această acțiune a președintelui Republicii Moldova nu doar că subliniază integritatea sa, dar și angajamentul ferm față de valorile europene și sprijinul pentru acțiunile caritabile. Prin gestul său, Maia Sandu devine un exemplu pozitiv pentru liderii politici, demonstrând că recunoașterile internaționale pot fi folosite pentru a sprijini organizațiile care lucrează pentru binele comunității.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;