Maia Sandu în vizită oficială în România și distinsă cu premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”

Maia Sandu în vizită oficială în România și distinsă cu premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în România, sâmbătă, 13 ianuarie, unde va avea onoarea de a fi primită de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la Castelul Regal de la Săvârșin. Întâlnirea, ce va avea loc la ora 14:00, va include un dejun regal, urmat de o vizită la Parcul Regal și la Muzeul Regal al Automobilului.

Această vizită vine în urma schimbului de corespondență dintre Custodele Coroanei și președinta Maia Sandu pe 15 decembrie 2023, în care s-a salutat deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Majestatea Sa Margareta a subliniat importanța acestui pas istoric, care readuce pe calea europeană „aceste străvechi pământuri”.

În cadrul vizitei sale în România, Maia Sandu va fi, de asemenea, premiată la Timișoara, unde va primi distincția „Timișoara Pentru Valori Europene”. Premiul onorează personalități internaționale care promovează sau apără valorile europene, iar ceremonia va avea loc la ora 11:00, la Cinema Timiș, înaintea sosirii la Săvârșin.

Președinta Republicii Moldova este recunoscută pentru determinarea, curajul și creativitatea cu care susține valorile europene, atât în interiorul, cât și în afara Uniunii Europene. Vizita sa în România și distincția primită reflectă angajamentul comun pentru consolidarea relațiilor bilaterale și a parcursului european al Republicii Moldova.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;