Dominic Fritz Apără Premiul Acordat Maiei Sandu în Contextul Contestărilor și Atacurilor

Dominic Fritz Apără Premiul Acordat Maiei Sandu în Contextul Contestărilor și Atacurilor

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a luat poziție în apărarea premiului "Timișoara pentru Valori Europene" acordat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în urma contestărilor apărute atât la Chișinău cât și în urma atacurilor venite din partea Rusiei. Dominic Fritz a subliniat că premiul, în valoare de 30.000 de euro, nu a fost încă virat, dar că această distincție simbolizează solidaritatea și susținerea Timișoarei față de Maia Sandu și valorile democratice.

Primarul a menționat că atacurile Rusiei, care au urmat după discursul critic al Maiei Sandu la adresa acestei țări, nu fac decât să confirme alegerea corectă a acesteia ca prima laureată a premiului. Fritz a reiterat angajamentul Timișoarei pentru libertate și democrație, valorile pentru care oamenii au murit în Revoluția din Decembrie 1989.

Controversa a luat amploare după ce o deputată a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a indicat că legislația Republicii Moldova nu permite șefului statului să accepte un astfel de cadou. În acest context, Președinția Republicii Moldova a solicitat clarificări din partea Centrului Național Anticorupție.

Maia Sandu a fost recunoscută pentru angajamentul ei în promovarea valorilor europene și a fost premiată pe 13 ianuarie 2024 în cadrul unui eveniment la Timișoara. Dominic Fritz a evidențiat că, deși premiul este însoțit de o sumă de bani, acesta reprezintă mai mult decât o simplă diplomă și este un simbol al recunoașterii pentru realizări extraordinare.

În ciuda polemicilor, Dominic Fritz și comunitatea din Timișoara rămân fermi în susținerea lor pentru Maia Sandu și Republica Moldova, subliniind importanța solidarității regionale și a susținerii valorilor democratice în contextul tensiunilor geopolitice actuale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;