Investiții Verzi în Transportul Public: Viziunea Primarilor USR pentru Orașe Sustenabile

Investiții Verzi în Transportul Public: Viziunea Primarilor USR pentru Orașe Sustenabile

Orașele din România încep să respire mai ușor datorită inițiativelor ecologice ale primarilor Uniunii Salvați România (USR), care investesc masiv în modernizarea transportului public. Aceste investiții nu numai că îmbunătățesc calitatea aerului, dar și eficientizează mobilitatea urbană, asigurând o călătorie confortabilă și eco-friendly pentru cetățeni.

La Brașov, primarul Allen Coliban a transformat orașul într-un lider național în materie de transport ecologic, cu cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară. Momentan, flota constă în 72 de autobuze electrice, 51 de troleibuze și 10 autobuze hibrid. Mai mult, Coliban a semnat contracte pentru alte 95 de autobuze electrice finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având ca obiectiv un transport 100% electric în viitorul apropiat.

În Timișoara, Dominic Fritz a început înlocuirea flotei de transport în comun cu o finanțare impresionantă de 75 de milioane de euro din fonduri europene. Acesta a achiziționat deja 23 de tramvaie noi și 44 de autobuze electrice, cu planuri de extindere și modernizare a rețelei de tramvai.

Bacău se alătură trendului verde sub conducerea primarului Lucian Stanciu-Viziteu, care a semnat contractul pentru 48 de autobuze electrice și instalarea a 25 de stații de autobuz smart, dotate cu tehnologie de ultimă oră.

Întorsura Buzăului, reprezentată de primarul Raul Urdă, revine pe harta transportului public cu un plan de achiziție a 3 microbuze electrice și un autobuz electric, punând accent pe soluții sustenabile și moderne.

Capitala nu rămâne în urmă, cu Nicușor Dan la cârmă, care a implementat un program ambițios de achiziție a 300 de mijloace de transport noi, electrice și nepoluante. În plus, a uniformizat prețurile biletelor și a integrat locația vehiculelor STB în Google Maps pentru o mai bună planificare a deplasărilor.

Aceste inițiative nu doar că promovează un stil de viață sustenabil, dar și demonstrează angajamentul primarilor USR pentru un viitor verde și tehnologic avansat. Prin aceste eforturi, orașele românești devin exemple de urmat în tranziția către un transport public curat și eficient.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;