Hidroelectrica și Masdar din Emiratele Arabe Unite Își Unesc Forțele pentru Proiecte Fotovoltaice Inovatoare

Hidroelectrica și Masdar din Emiratele Arabe Unite Își Unesc Forțele pentru Proiecte Fotovoltaice Inovatoare

Într-o mișcare strategică pentru avansarea energiei regenerabile, Hidroelectrica, gigantul energetic de stat din România, a convenit să colaboreze cu Masdar, companie de prestigiu din Emiratele Arabe Unite, pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice de anvergură. Această decizie marchează un pas semnificativ în direcția sustenabilității și diversificării surselor de energie în România.

În timpul vizitei delegației române în Emiratele Arabe Unite, care a avut loc între 17 și 19 aprilie 2024, s-a agreat extinderea scopului societății mixte (JVC) ce urmează a fi înființată. Aceasta va include nu doar proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, dar și implementarea de sisteme avansate de stocare a energiei în baterii, cu exclusivitate tehnologică pentru o perioadă inițială de trei ani, cu posibilitatea de prelungire.

Proiectele propuse spre aprobare Board-ului Hidroelectrica pentru faza FID cuprind investiții de 2.000 de MW, echivalentul a trei reactoare nucleare de la Cernavodă. Acestea ar putea fi extinse și în alte domenii, cum ar fi eolienele onshore și offshore, și în alte zone geografice, deciziile urmând a fi personalizate pentru fiecare caz în parte.

Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica, a subliniat importanța acestei colaborări: „Semnarea actului de extindere a acordului de anul trecut cu Masdar demonstrează angajamentul nostru comun pentru promovarea sustenabilității și diversificării sursei de energie în România. Suntem hotărâți să continuăm și să consolidăm colaborarea pentru dezvoltarea de proiecte în domeniul energiei regenerabile în țara noastră”.

Masdar, deținut de Abu Dhabi National Oil Company, Abu Dhabi National Energy Company PJSC (TAQA) și Mubadala Investment Company, este recunoscut la nivel mondial pentru investițiile sale în energie regenerabilă, cu proiecte ce totalizează aproape 15.000 MW în operare și dezvoltare.

Parteneriatul dintre Hidroelectrica și Masdar reprezintă o viziune comună pentru un viitor energetic mai curat și mai sigur, consolidând astfel poziția României pe harta globală a energiei verzi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;