Maia Sandu Subliniază Determinarea Moldovei de a Păstra Pacea și de a Se Apăra în Fața Agressiunii

Maia Sandu Subliniază Determinarea Moldovei de a Păstra Pacea și de a Se Apăra în Fața Agressiunii

Republica Moldova urmărește cu determinare păstrarea păcii și securității naționale în contextul tensiunilor regionale, a afirmat Președintele Maia Sandu în mai multe interviuri recente. În discuțiile cu jurnaliști internaționali și bloggeri influenți, Sandu a evidențiat angajamentul țării sale pentru integrarea europeană și prevenirea conflictelor.

Chișinăul oficial își concentrează eforturile pe minimizarea riscului agresiunii ruse, a spus Sandu, subliniind că, în conformitate cu constituția, Moldova va face tot posibilul pentru a-și proteja cetățenii și a menține pacea. "Avem o armată și un sector de apărare în care facem investiții, dar sperăm că războiul se va termina curând și vom putea investi în economie, nu în securitate," a declarat președintele, exprimând speranța că investițiile viitoare se vor putea orienta către dezvoltarea economică.

Maia Sandu a negat zvonurile despre o posibilă intervenție militară a Ucrainei în problema Transnistriei și a respins orice discuție cu liderul rus Vladimir Putin, afirmând că nu există subiecte de discuție cu cineva care a declanșat un război și nu dorește să îl oprească.

În plus, președintele a evidențiat solidaritatea societății moldovenești în sprijinirea refugiaților ucraineni, cu peste 100.000 de persoane care au găsit adăpost în Moldova. Acest gest de umanitate demonstrează unitatea țării în fața crizei umanitare.

În ciuda provocărilor, Moldova rămâne angajată în menținerea stabilității și a păcii, reiterând că, în cazul unei invazii, țara se va apăra. "Ne vom apăra cu siguranță țara," a conchis Maia Sandu, exprimând determinarea Moldovei de a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;