Marcel Ciolacu respinge acuzațiile de implicare în respingerea Alianței Dreapta Unită de către BEC

Marcel Ciolacu respinge acuzațiile de implicare în respingerea Alianței Dreapta Unită de către BEC

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a oferit recent declarații prin care neagă orice implicare în decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită. În cadrul unei emisiuni la Digi24, Ciolacu a subliniat că din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte și a ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea sa de a influența această decizie.

"Nu am comentat niciodată deciziile magistraților și nici ale Curții Constituționale. PSD-ul este acuzat de multe, dar nu poți să fii liderul opoziției doar prin ură și să fii contra PSD-ului. Trebuie să și construiești ceva", a declarat Marcel Ciolacu.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a fost respinsă de BEC, o mișcare considerată de unii ca fiind influențată politic. În replică, Ciolacu a negat cunoașterea judecătorilor BEC și a menționat că fiecare membru își face treaba lui, iar PSD are dreptul să sesizeze orice ilegalitate.

În contextul acestor evenimente, președintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat PSD-ul de agresiune politică, iar liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a denunțat decizia ca fiind una politică. Totodată, Ciolacu a exprimat susținerea sa pentru Maia Sandu în vederea unui nou mandat în Republica Moldova, subliniind importanța traseului european al țării.

În acest climat tensionat, PSD pare să se distanțeze de acuzațiile aduse și să își mențină poziția de partid care respectă deciziile instituțiilor judiciare, în timp ce opoziția caută clarificări și acționează pentru a contesta decizia BEC.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;