Marcel Ciolacu respinge ideea autonomiei Ținutului Secuiesc în cadrul recentei vizite în Toplița

Marcel Ciolacu respinge ideea autonomiei Ținutului Secuiesc în cadrul recentei vizite în Toplița

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a luat o poziție fermă împotriva conceptului de autonomie a Ținutului Secuiesc în timpul unei conferințe județene a partidului desfășurate la Toplița. Președintele PSD a subliniat că ideea autonomiei este un subiect încheiat și că integritatea teritorială a României nu este negociabilă.

"România este un stat suveran, unitar și indivizibil, iar discuțiile despre autonomia unei anumite regiuni nu au loc în viziunea noastră de țară", a declarat Marcel Ciolacu, adăugând că astfel de subiecte sunt adesea folosite ca mijloace de mobilizare politică în perioade electorale.

Președintele PSD a subliniat și importanța cunoașterii limbii române pentru toți cetățenii, indiferent de etnie, menționând că neînvățarea limbii naționale poate duce la autoizolare și limitarea oportunităților de dezvoltare personală și profesională. Ciolacu a insistat că toți cetățenii români sunt egali în fața legii și că nu vor fi acceptate legi care să favorizeze anumite grupuri etnice.

Concluzia vizitei lui Marcel Ciolacu la Toplița este clară: PSD se opune oricăror forme de autonomie regională care ar putea submina unitatea națională și coeziunea socială. Partidul se angajează să investească în dezvoltarea tuturor regiunilor țării, respectând specificul local și promovând egalitatea între cetățeni.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;