Premierul Marcel Ciolacu respinge posibilitatea mutării datei alegerilor prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu respinge posibilitatea mutării datei alegerilor prezidențiale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că este exclusă orice posibilitate de a muta data alegerilor prezidențiale, în urma unei decizii luate în cadrul conducerii PSD de la Brașov. În contextul unei întâlniri cu liderii partidelor, Marcel Ciolacu a subliniat importanța menținerii calendarului electoral stabilit și a respectului față de deciziile coaliției de guvernare și față de cetățenii români.

În cadrul declarațiilor, premierul a menționat că nu are intenția de a candida la funcția de președinte din partea PSD și a subliniat că Guvernul României nu trebuie să reprezinte interesele electorale ale unor partide. Alegerile prezidențiale din 2024 sunt programate să aibă loc pe 15 septembrie pentru primul tur și pe 29 septembrie pentru turul doi, dacă va fi necesar.

Marcel Ciolacu va prezenta, de asemenea, în cadrul Coaliției de guvernare, variantele propuse de partidele politice pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an, urmând ca stabilirea calendarului electoral să se facă pe baza unor criterii obiective și agreate de toate partidele.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;