Premierul Marcel Ciolacu răspunde acuzațiilor lui Putin: "Ucraina este un stat suveran și independent"

Premierul Marcel Ciolacu răspunde acuzațiilor lui Putin: "Ucraina este un stat suveran și independent"

Premierul României, Marcel Ciolacu, a oferit o replică fermă la comentariile președintelui rus, Vladimir Putin, care a sugerat că teritorii aparținând în trecut României și Ungariei au fost date Ucrainei. Într-un interviu recent acordat jurnalistului american Tucker Carlson, Putin a invocat ideea că Ucraina ar fi un stat creat artificial de Stalin și a menționat că ar fi fost de înțeles dacă statele afectate ar fi revendicat teritorii.

Ciolacu a subliniat suveranitatea și independența Ucrainei, declarând că "nici eu, nici dvs. nu o să influențăm vreodată istoria". El a respins acuzațiile ca fiind manipulări ale liderului rus și a reiterat că adevăratul agresor în conflictul actual este Vladimir Putin. În plus, premierul român a amintit că România respectă acordurile de suveranitate teritorială și granițe stabilite la aderarea la Uniunea Europeană și a criticat retorica naționalistă care apare în contextul alegerilor.

Interviul lui Putin cu Carlson a stârnit reacții internaționale, liderul rus negând că ar fi îndemnat vreodată Ungaria să revendice teritorii din Ucraina. Totuși, afirmațiile sale au fost considerate o încercare de a justifica acțiunile sale în Ucraina și de a diviza opinia publică în Europa.

Într-o lume unde informațiile sunt deseori manipulate, declarațiile lui Ciolacu vin ca un apel la respectarea ordinii internaționale și a suveranității statelor, în ciuda provocărilor geopolitice și a retoricii inflamatorii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;