Protestul Transportatorilor și Fermierilor în Piața Victoriei, Interzis de Primarul Nicușor Dan

Protestul Transportatorilor și Fermierilor în Piața Victoriei, Interzis de Primarul Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a luat decizia de a respinge solicitarea transportatorilor și fermierilor de a organiza un protest masiv în Piața Victoriei, care ar fi inclus ocuparea zonei cu până la 15.000 de mașini și utilaje. Această mișcare a fost considerată nerezonabilă de către primar, având în vedere impactul major pe care l-ar fi avut asupra circulației din București.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan a explicat că o astfel de ocupare a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, de vineri până luni, ar fi paralizat complet transportul în Capitală. Acesta a făcut referire la un protest anterior din 2017, unde 3.800 de autoturisme au fost autorizate să ocupe spațiul, însă fără a bloca circulația.

Dreptul la protest este garantat prin lege, însă trebuie exercitat într-un mod care să nu perturbe funcționarea normală a drumurilor publice și a transportului în comun. Primarul a subliniat că va aproba orice solicitare de protest care respectă aceste condiții.

Transportatorii și fermierii, aflați deja în cea de-a șaptea zi de proteste, continuă să-și exprime nemulțumirile în mai multe zone din România. Aceștia au fost în negocieri cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul agriculturii Florin Barbu, însă până acum nu s-a ajuns la o înțelegere satisfăcătoare care să pună capăt manifestațiilor.

Decizia primarului vine în contextul unor tensiuni crescute între autorități și sectoarele afectate, subliniind nevoia de echilibru între dreptul la protest și menținerea ordinii publice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;