Tensiuni și Revendicări: Protestul Transportatorilor și Fermierilor de la Afumați Escaladează

Tensiuni și Revendicări: Protestul Transportatorilor și Fermierilor de la Afumați Escaladează

Protestele fermierilor și transportatorilor din Afumați, aflate la marginea Capitalei, au cunoscut momente de tensiune în urma unor încercări de a bloca circulația cu un drapel imens al României. Conform relatărilor de la Digi24 și Știrilor TVR, manifestanții au intrat în conflict cu forțele de ordine, care au intervenit pentru a preveni blocarea traficului.

În ciuda unui protest autorizat în Piața Constituției, grupul din Afumați a refuzat să participe, acuzând că manifestația din Capitală ar avea substrat politic. În schimb, ei au ales să-și strige nemulțumirile pe DN2, unde, în a 12-a zi de proteste, au fost prezenți în număr mare. Cu lozinci precum "Noi suntem români și aici stăpâni", protestatarii și-au exprimat revendicările, care includ reducerea polițelor RCA și recuperarea unui procent din acciza la combustibil.

Conflictul a escaladat atunci când unii dintre protestatari au încercat să blocheze ambele sensuri de mers, ceea ce a provocat intervenția jandarmilor. Deși situația a fost temporar calmă, cu oamenii ascultând muzică românească și fluturând steagurile, tensiunile au reapărut odată cu strigătele împotriva Guvernului și a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Unii dintre fermieri și transportatori au transmis un mesaj clar, delimitându-se de cei care au provocat agitația și suspectând o manevră politică pentru a crea haos. În prezent, filtrele poliției împiedică trecerea utilajelor spre Capitală, iar protestatarii sunt hotărâți să rămână până când toate cele peste 70 de revendicări vor fi luate în considerare.

Protestele continuă să fie un punct fierbinte la marginea Bucureștiului, cu fermieri și transportatori determinați să-și facă auzite cererile și să lupte împotriva corupției și a ceea ce consideră a fi o neglijare a drepturilor lor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;