Bilanțul Tragic al Atacului Terorist din Moscova Continuă să Crească: Numărul Răniților se Dublează și Zeci de Persoane Rămân Dispărute

Bilanțul Tragic al Atacului Terorist din Moscova Continuă să Crească: Numărul Răniților se Dublează și Zeci de Persoane Rămân Dispărute

Bilanțul atacului terorist care a zguduit Moscova săptămâna trecută continuă să se agraveze, cu un număr de victime rănite care s-a dublat, ajungând la 360, conform ultimelor raportări ale autorităților ruse. Tragedia, ce reprezintă cel mai grav incident de acest gen pe teritoriul european revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, a lăsat în urmă 143 de morți și aproximativ 95 de persoane dispărute.

Viceprim-ministra Tatiana Golikova, fostă ministră a Sănătății și Dezvoltării Sociale, a explicat că numărul victimelor a crescut semnificativ deoarece mulți dintre supraviețuitori, aflați în stare de șoc, nu au solicitat imediat ajutor medical. În urma atacului, 92 de persoane au fost internate, iar alte 205 au primit îngrijiri medicale în ambulatorii.

Autoritățile ruse au reținut 11 suspecți în legătură cu atentatul, în timp ce Kremlinul a refuzat inițial să recunoască revendicarea ISIS-K, încercând să lege incidentul de Ucraina fără dovezi concrete. Ulterior, președintele Vladimir Putin a atribuit atacul „islamiștilor radicali” și a insinuat că aceștia ar fi acționat la ordinele unui „sponsor”, reluând acuzațiile îndreptate spre Ucraina și aliații săi occidentali.

Statele Unite și Ucraina au respins categoric aceste acuzații, considerându-le propagandă. Publicația independentă Meduza a raportat că mass-media loială Kremlinului a fost instruită să promoveze „pista ucraineană” în reportajele sale.

Într-un context de tensiuni geopolitice și acuzații neîntemeiate, victimele și familiile lor caută răspunsuri și dreptate, în timp ce lumea privește cu îngrijorare la creșterea violenței și la repercusiunile pe care aceste acte teroriste le au asupra stabilității regionale și internaționale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;