Premierul Marcel Ciolacu răbufnește împotriva criticilor privind creșterea pensiilor: "Oamenii ăia au construit România!"

Premierul Marcel Ciolacu răbufnește împotriva criticilor privind creșterea pensiilor: "Oamenii ăia au construit România!"

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut o ieșire publică plină de emoție la adresa celor care pun la îndoială măsurile guvernamentale de majorare a pensiilor. În cadrul unei conferințe de alegeri a PSD Satu Mare, liderul social-democrat a folosit expresia "mă, măgarilor" pentru a se adresa detractorilor, subliniind contribuția majoră a vârstnicilor la construcția țării.

"Nu am nicio reținere să spun: sunt un om care îmi asum lucruri, și bune, și rele. Sunt un om care știu să mă aplic și să văd că, dacă continuăm cu pomeni electorale, se duce România în cap. Și normal că mediul de afaceri vede că suntem direcționați doar într-o anumită zonă, dar nici nu mai pot să rabd să-i văd la televizor că în continuu discută de unde sunt bani pentru pensionari. Și mă, măgarilor, oamenii ăia au construit România, oamenii aceia sunt părinții și bunicii noștri! Eu nu pot lăsa acei oameni să moară de foame, să nu aibă bani de medicamente! Sunt o prioritate a unui guvern condus de un social-democrat dar avem obligația de a menține echilibrul, s-au terminat extremele!", a afirmat Marcel Ciolacu.

În acest context tensionat, premierul a ținut să-și exprime mândria față de membrii cabinetului său, subliniind eforturile echipei de guvernare de a răspunde dinamicilor sociale și economice actuale. "E un moment important pentru România, 2024, nu numai pentru PSD. Tot ce s-a reușit în ultima perioadă... și vreau să vă spun că sunt mândru de toți miniștrii din Guvernul României, fiindcă suntem o echipă. Nici eu nu sunt perfect, niciunii dintre ei nu sunt perfecți, toți încercăm să învățăm. Toți încercăm să ne adaptăm acestei dinamici și suntem într-un ritm alert", a completat Ciolacu.

Creșterile de pensii au fost un subiect fierbinte pe agenda politică, cu multe voci care se întreabă de unde va veni finanțarea necesară. În acest climat de nemulțumiri sociale, premierul Ciolacu face apel la recunoașterea eforturilor generațiilor anterioare și la o abordare echilibrată a politicii fiscale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;