Premierul Marcel Ciolacu în Confruntare cu Comisia Europeană Privind Impozitarea Microîntreprinderilor

Premierul Marcel Ciolacu în Confruntare cu Comisia Europeană Privind Impozitarea Microîntreprinderilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat recent tensiunile dintre guvernul român și Comisia Europeană în ceea ce privește impozitarea microîntreprinderilor, un subiect sensibil inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cadrul unei declarații făcute la Bihor, Ciolacu a evidențiat problemele legate de Jalonul 206 din PNRR, unde Comisia Europeană sugerează că regimul fiscal aplicat microîntreprinderilor din România este "mult prea lejer".

Premierul a criticat pe cei care au inclus aceste măsuri în PNRR și acum le contestă, numindu-i "ipocriți" și exprimându-și frustrarea față de această atitudine. Ciolacu a menționat că sistemul de impozitare în cauză este de obicei utilizat în zonele offshore și a promis să continue dialogul cu Comisia pentru a justifica situația economică a României și capacitatea acesteia de a susține o impozitare mai grea.

De asemenea, premierul român a adus în discuție recentele performanțe economice ale țării, referindu-se la promisiunea sa de a reduce deficitul bugetar și la succesul în îndeplinirea acestui obiectiv, cu o reducere mai mare decât cea anticipată.

În contextul vizitei delegației Fondului Monetar Internațional (FMI) în România, Ciolacu a exprimat optimism cu privire la evaluarea țării de către Comisie și a reiterat angajamentul său față de o gestionare fiscală responsabilă.

Confruntarea pe tema impozitării microîntreprinderilor subliniază dificultățile cu care se confruntă guvernele în echilibrarea cerințelor instituțiilor financiare internaționale cu realitățile economice naționale și nevoile antreprenorilor locali.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;