Furtună neobișnuit de puternică provoacă haos în Dubai și afectează vizita premierului Marcel Ciolacu în Golful Persic

Furtună neobișnuit de puternică provoacă haos în Dubai și afectează vizita premierului Marcel Ciolacu în Golful Persic

În Dubai, orașul cunoscut pentru luxul său extravagant și clima sa aridă, natura a luat prin surprindere locuitorii și infrastructura modernă. O furtună extremă a provocat inundații istorice, transformând pistele Aeroportului Internațional Dubai într-un adevărat lac, forțând devierea zborurilor și suspendarea operării acestora pentru 25 de minute. Incidentul meteorologic a avut loc într-un moment în care premierul Marcel Ciolacu se afla într-o vizită oficială în regiune, punând în lumină vulnerabilitatea orașelor moderne în fața fenomenelor naturale extreme.

Aeroportul, desemnat recent ca al doilea cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internaționale, a fost nevoit să anuleze sau să redirecționeze zeci de zboruri. Ploile torențiale au adus în doar 12 ore cantitatea de apă echivalentă cu precipitațiile medii anuale, provocând haos pe autostrăzi și chiar în sistemul de metrou. Imagini distribuite pe rețelele sociale arată avioanele înconjurate de ape și drumuri transformate în râuri, în timp ce locuitorii au fost forțați să-și abandoneze vehiculele.

Acest episod neobișnuit de ploaie este asociat cu un front de precipitații care traversează Peninsula Arabică, afectând și alte țări din regiune precum Oman, unde au fost raportate decese din cauza inundațiilor, și Iranul de sud-est. În contextul schimbărilor climatice și a acțiunilor umane, astfel de fenomene meteo extreme ar putea deveni mai frecvente, punând presiune pe infrastructurile orașelor care nu sunt proiectate pentru a face față unor astfel de provocări.

În timp ce Dubaiul se confruntă cu această situație de criză, premierul Marcel Ciolacu își continuă vizita în Emiratele Arabe Unite, întâlnindu-se cu comunitatea românească din Qatar și încurajând legăturile dintre România și țările din Golful Persic.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;