Cristian Pascu, demis din ONJN după presiuni mediatice și politice, respinge acuzațiile de incompetență

Cristian Pascu, demis din ONJN după presiuni mediatice și politice, respinge acuzațiile de incompetență

Fostul vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristian Pascu, a fost revocat din funcție la doar două zile de la numire, eveniment ce a stârnit numeroase discuții în spațiul public. Într-o recentă declarație, Pascu a susținut că demiterea sa a fost influențată de presiunea mediatică și a negat acuzațiile de incompetență, subliniind că a fost ținta unui "linșaj mediatic".

Cu o carieră de om de afaceri începând din 1999 și absolvent al cursurilor de securitate națională, Pascu a evidențiat că, deși nu deține o experiență directă în domeniul jocurilor de noroc, a fost înconjurat de consultanți și consilieri juridici competenți. El a menționat că deciziile în calitate de manager se iau doar pe baza avizelor de legalitate furnizate de departamentul juridic.

Declarând că nu cunoaște persoana care l-a propus pentru funcția de vicepreședinte al ONJN, Pascu a recunoscut că a avut discuții cu lideri ai PNL, inclusiv cu președintele partidului și secretarul general. De asemenea, a negat orice implicare în acte de corupție și a lăsat deschisă posibilitatea unei noi numiri politice în viitor.

Revocarea lui Pascu a fost confirmată de premierul Marcel Ciolacu, care a explicat că decizia a fost luată pe baza profilului necorespunzător al acestuia pentru poziția deținută. Conform regulamentului ONJN, vicepreședintele instituției are rang de subsecretar de stat și este numit prin decizia premierului.

În contextul acestei situații, se conturează o imagine complexă a influenței mediatice și politice în numirile pentru funcții publice, precum și a importanței verificării riguroase a competențelor candidaților pentru posturile cheie din administrația românească.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;