Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, clarifică situația fiscală a României pentru 2025

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, clarifică situația fiscală a României pentru 2025

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus recent clarificări în legătură cu angajamentele fiscale ale României pentru anul 2025, răspunzând astfel preocupărilor apărute în spațiul public. În cadrul emisiunii „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24, Boloș a menționat că, conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România trebuie să crească ponderea veniturilor fiscale în PIB cu 2,5 puncte procentuale față de anul de referință 2019. Această țintă, a subliniat ministrul, nu este o viziune personală, ci un angajament deja stabilit în documentele oficiale.

În plus, în contextul noilor regulamente de guvernanță economică ale Uniunii Europene, Comisia Europeană este încurajată să ofere o nouă traiectorie de ajustare a deficitului bugetar. Marcel Boloș a subliniat importanța analizei cauzelor care pot duce la depășirea țintei de deficit bugetar, precum și necesitatea implementării bugetului de investiții alocat României.

România, la sfârșitul anului trecut, avea un deficit bugetar de 5,6% din PIB, însă nu este singura țară membră a UE care se confruntă cu astfel de provocări. Boloș a evidențiat că și alte state membre, precum Italia, Ungaria și Polonia, au înregistrat deficite bugetare similare, iar nivelul datoriei publice în unele țări este semnificativ mai mare.

Prin aceste declarații, ministrul Finanțelor își propune să disipeze temerile și să asigure publicul că guvernul este conștient de angajamentele asumate și lucrează la strategii pentru a le îndeplini fără a compromite proiectele de infrastructură și investițiile esențiale pentru dezvoltarea țării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;