Guvernul României Păstrează Ritmul Investițiilor Publice Pentru Proiecte Strategice

Guvernul României Păstrează Ritmul Investițiilor Publice Pentru Proiecte Strategice

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat angajamentul Guvernului de a menține un ritm susținut al investițiilor publice, după o întâlnire crucială cu miniștrii implicați în implementarea marilor proiecte naționale. În cadrul ședinței de lucru ce a avut loc la Palatul Victoria, s-a pus accentul pe necesitatea de a aduce la bun sfârșit proiecte importante în infrastructura de transport, sănătate, educație, energie și digitalizare, esențiale pentru dezvoltarea României.

Ciolacu a evidențiat o creștere semnificativă, de 70%, a execuției cheltuielilor pentru investiții în primul trimestru al anului, comparativ cu perioada similară din anul precedent. Astfel, cheltuielile pentru investiții au atins suma de 22,50 miliarde lei, marcând un progres notabil față de cele 13,16 miliarde lei înregistrate în anul anterior.

La întâlnirea de la sediul Executivului, au fost prezenți vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, alături de alți reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale cheie.

Această strategie de investiții are ca scop nu doar finalizarea rapidă a proiectelor așteptate de cetățeni, ci și utilizarea eficientă a resurselor financiare, inclusiv cele provenite din fonduri europene. În acest mod, Executivul își propune să contribuie la creșterea calității vieții și la dezvoltarea durabilă a țării.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;