Guvernul României Anunță Comasarea Alegerilor Locale cu Europarlamentarele prin OUG

Guvernul României Anunță Comasarea Alegerilor Locale cu Europarlamentarele prin OUG

Coaliția de guvernare a României a luat decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare printr-o ordonanță de urgență (OUG), conform anunțurilor făcute de liderii politici. Premierul Marcel Ciolacu a punctat că OUG va deveni lege și că toate demersurile necesare vor fi finalizate înainte de 1 iunie, astfel încât alegerile să se poată desfășura simultan pe 9 iunie.

Această mișcare vine în urma unei serii de discuții între partidele coaliției, care au avut loc marți, la Guvern. În cadrul întâlnirilor s-a discutat și despre desemnarea listelor comune de candidați, reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și alte măsuri fiscale bugetare.

Unul dintre punctele importante ale discuțiilor a fost desemnarea unei femei pentru deschiderea listei la europarlamentare, o decizie care încă nu a fost finalizată. De asemenea, coaliția trebuie să decidă dacă va susține un candidat comun independent pentru Primăria Capitalei.

Modificarea Codului administrativ prin OUG este considerată o soluție rapidă pentru a alinia termenele legale și a permite desfășurarea alegerilor comasate. Liderii coaliției au subliniat importanța luării deciziilor în consens și au evitat să ofere detalii înainte de a ajunge la un acord în cadrul coaliției.

Această mișcare este privită ca un efort de eficientizare a procesului electoral și de aliniere a mandatelor aleșilor locali la calendarul electoral european.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;