Guvernul României Introduce Măsuri de Sprijin pentru Transportatori: Compensare pentru Creșterea Accizei la Motorină

Guvernul României Introduce Măsuri de Sprijin pentru Transportatori: Compensare pentru Creșterea Accizei la Motorină

Guvernul României a anunțat implementarea unei scheme de ajutor de stat destinată operatorilor economici din domeniul transporturilor, ca răspuns la creșterea accizei la motorină. Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că, în urma unei hotărâri adoptate în ședința de joi, va fi restituită jumătate din valoarea accizei suplimentare pentru motorină achiziționată de către transportatori.

Această măsură vine în sprijinul a peste 4.000 de operatori de transport rutier licențiați în România, care vor beneficia de sprijinul guvernamental până la sfârșitul anului. "Ne respectăm angajamentele și venim în întâmpinarea nevoilor transportatorilor, după ce anterior am reușit să reducem prețurile polițelor RCA. Astăzi, facem un nou pas prin compensarea creșterii accizei la motorină", a declarat Ciolacu.

Conform detaliilor schemei, operatorii de transport vor primi înapoi suma de 13 bani pe fiecare litru de motorină cumpărat. Această măsură se adresează în special celor care efectuează transport de mărfuri sau de persoane, cu unele excepții precum transportul public local. Bugetul maxim alocat pentru această schemă este de 180 de milioane de lei, iar ajutorul de stat va fi disponibil până la data de 31 decembrie 2025, în limita resurselor bugetare disponibile și în conformitate cu reglementările A.R.R..

Pentru a fi eligibili, transportatorii trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care deținerea unei licențe comunitare emise în România și a cel puțin unui vehicul eligibil, să nu fie în inactivitate fiscală și să nu beneficieze de alte forme de compensații pentru activitatea desfășurată.

Această inițiativă reprezintă un efort al autorităților de a atenua impactul economic negativ asupra sectorului de transporturi, un domeniu vital pentru economia națională, și de a susține continuitatea activităților în contextul creșterii costurilor operaționale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;