Marcel Boloș susține cota unică ca fiind cea mai bună opțiune fiscală pentru România

Marcel Boloș susține cota unică ca fiind cea mai bună opțiune fiscală pentru România

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a reiterat recent angajamentul său ferm față de menținerea cotei unice de impozitare în România, argumentând că aceasta este cea mai bună alegere pentru țară și pentru cetățenii săi. Într-o serie de declarații pe rețelele de socializare și în mass-media, Boloș a subliniat că sistemul actual de impozitare a fost un factor cheie în păstrarea competitivității fiscale a României și în atragerea investitorilor.

Boloș a respins ideea adoptării unui sistem de impozitare progresiv, menționând că nu există motive convingătoare pentru o astfel de schimbare. El a adăugat că cota unică a ajutat la stimularea forței de muncă și a permis românilor să păstreze mai mulți bani în buzunare, contribuind astfel la bunăstarea economică și individuală.

În ciuda analizelor și discuțiilor tehnice și politice privind impozitul progresiv, inclusiv cele sugerate de organismele financiare internaționale, Boloș a afirmat că nu se preconizează modificarea cotei unice în viitorul apropiat. Această poziție vine în contextul unei analize începute anul trecut de Ministerul Finanțelor, care a fost discutată în cadrul unei conferințe de taxe organizate de PwC România.

Marcel Boloș a subliniat utilitatea imensă a cotei unice pentru economia și populația României, concluzionând că aceasta a fost benefică pentru toți românii în ultimii 20 de ani de când a fost implementată de Partidul Național Liberal.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;