PNL inițiază amendamentul pentru eliminarea impozitului pe concediile medicale

PNL inițiază amendamentul pentru eliminarea impozitului pe concediile medicale

Într-un gest neașteptat, Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat că va depune un amendament pentru eliminarea controversatei impozitări a concediilor medicale, o măsură introdusă sub guvernarea PSD-PNL și susținută inițial de Ministerul Finanțelor.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost vocea partidului în această inițiativă, subliniind necesitatea de a susține financiar pacienții, în special pe cei oncologici, în lupta lor cu boala. Amendamentul propus nu doar că ar ușura povara fiscală a celor aflați în concediu medical, dar ar include și alte categorii vulnerabile, cum ar fi mamele în concediu de maternitate și părinții care îngrijesc copii bolnavi.

Această mișcare vine în urma criticilor aduse de societatea civilă și de anumite segmente ale populației afectate, care au văzut în impozitarea concediilor medicale un act de nedreptate socială. De asemenea, ea contrazice afirmațiile anterioare ale Ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, care apărase impozitarea pe motivul unor presupuse abuzuri și costuri crescute pentru stat.

Impozitul de 10% aplicat indemnizațiilor de concediu medical a fost introdus în decembrie 2023 printr-o ordonanță de urgență, fiind o măsură controversată încă de la început. Cu toate acestea, PNL pare acum să-și revizuiască poziția, semnalând o posibilă schimbare de direcție în politica fiscală a partidului.

Dacă amendamentul va fi aprobat, acesta ar putea aduce un suflu de ușurare pentru mulți români care se confruntă cu provocări medicale și financiare. Rămâne de văzut cum va evolua situația în Parlament și care vor fi reacțiile celorlalte partide politice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;