PNL Prahova în așteptarea deciziei: Nicolae Ciucă evită să confirme susținerea pentru Iulian Dumitrescu

PNL Prahova în așteptarea deciziei: Nicolae Ciucă evită să confirme susținerea pentru Iulian Dumitrescu

În contextul pregătirilor pentru alegerile locale din 9 iunie, Partidul Național Liberal (PNL) se confruntă cu o situație neclară în Prahova, unde susținerea candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova nu a fost încă validată de către conducerea centrală a partidului.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la Digi24 că, deși majoritatea filialelor și-au primit confirmarea candidaților, Prahova rămâne încă în așteptare, împreună cu Bihorul. "În acest moment, nu am o propunere de la filiala Prahova. În momentul în care o voi avea, vom lua o decizie. Decizia aparține Biroului Politic Național," a spus Ciucă, evitând să ofere un răspuns clar cu privire la susținerea lui Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu, care este și cercetat de DNA sub control judiciar, susține că atât Constituția, cât și Statutul partidului îi permit să candideze, dar recunoaște că decizia finală este una personală. În luna martie, PNL Prahova și-a exprimat susținerea pentru candidatura sa, însă confirmarea la nivel național întârzie să apară.

Situația este complicată și de acuzațiile de corupție care planează asupra lui Dumitrescu, fapt ce ar putea influența decizia finală a partidului. În ciuda acestor incertitudini, PNL Prahova a procedat deja cu votarea candidaților pentru alte funcții, cum ar fi Primăria Municipiului Ploiești, unde Bogdan Nica a fost desemnat candidat.

Această zonă de ambiguitate în cadrul PNL Prahova ridică întrebări cu privire la strategia partidului și la modul în care vor fi influențate alegerile locale, având în vedere că deciziile luate la nivel central pot avea un impact semnificativ asupra rezultatelor din teritoriu.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;