Schimbări la vârful Consiliului Județean Prahova: Dumitru Tudone preia atribuțiile după interdicția lui Iulian Dumitrescu

Schimbări la vârful Consiliului Județean Prahova: Dumitru Tudone preia atribuțiile după interdicția lui Iulian Dumitrescu

În urma unei decizii cruciale în administrația locală, Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, a fost desemnat să preia atribuțiile de președinte ale instituției. Această schimbare survine după ce președintele în exercițiu, Iulian Dumitrescu, a primit interdicția de a-și exercita funcția, în urma unei ordonanțe emise de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care l-au plasat pe Dumitrescu sub control judiciar pentru acuzații de luare de mită și fals în declarații.

Dumitru Tudone, cunoscut pentru loialitatea și apropierea față de Iulian Dumitrescu, a fost votat într-o ședință extraordinară convocată de Consiliul Județean Prahova. Deși propunerea sa a fost contestată de grupul consilierilor PSD-PPU, Tudone a reușit să obțină numărul minim de voturi necesar pentru a prelua funcția, cu 19 voturi favorabile din totalul de 26 de voturi valabil exprimate.

Acesta este un moment semnificativ pentru politica locală, întrucât Tudone și-a transferat activitatea politică din județul Călărași în Prahova în anul 2020, pentru a candida pe listele PNL. Acest pas a fost făcut în ciuda faptului că, la acel moment, era trimis în judecată de DNA într-un dosar de retrocedări de terenuri în Călărași, din care a fost achitat ulterior.

În ciuda profilului său discret și a tendinței de a evita interacțiunea cu presa, Tudone a condus în mai multe rânduri ședințele Consiliului Județean, în absența lui Dumitrescu. Acum, cu noile responsabilități, se așteaptă ca Tudone să aducă transparență în activitatea financiară a Consiliului Județean și să implementeze un audit extern, conform condițiilor puse de partidul Prahova în Acțiune.

Pe fondul acestor schimbări, s-au ridicat și acuzații serioase împotriva lui Tudone, care ar fi încercat să influențeze declarațiile unor martori într-un dosar penal. Aceste acuzații, venite din partea deputatului Forța Dreptei George Ionescu, au dus la cereri publice pentru demisia sa din funcția de vicepreședinte.

Cu toate acestea, Dumitru Tudone nu a răspuns până în prezent solicitărilor de a comenta acuzațiile. În acest context tulbure, ochii opiniei publice se îndreaptă acum către Tudone și modul în care va gestiona provocările și responsabilitățile noului său rol în fruntea Consiliului Județean Prahova.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;