Rezultate alegeri locale 2024: Emil Boc câștigă un nou mandat la Cluj-Napoca, Gheorghe Dămian reales la Ciugud, schimbări la CGMB

Rezultate alegeri locale 2024: Emil Boc câștigă un nou mandat la Cluj-Napoca, Gheorghe Dămian reales la Ciugud, schimbări la CGMB

Rezultatele alegerilor locale din 2024 aduc schimbări semnificative în administrația locală din România. Emil Boc a fost reales primar al Cluj-Napoca pentru al șaselea mandat consecutiv, în timp ce Gheorghe Dămian continuă să conducă comuna Ciugud, obținând al șaptelea mandat cu un scor impresionant de peste 76% din voturi.

La Cluj-Napoca, Emil Boc a obținut 42,55% din voturi, distanțându-se semnificativ de următorul clasat, Ioan Sărmaș, care a adunat 29,37% din sufragii. În comuna Ciugud, Gheorghe Dămian, cunoscut pentru atragerea de fonduri europene și dezvoltarea localității, a fost reales cu un scor de 76%, confirmându-și astfel poziția de lider apreciat de comunitate.

În București, lupta pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a fost una strânsă, cu Alianța Dreapta Unită (ADU) situându-se pe primul loc, urmată de PSD. După numărarea a peste 90% din voturi, ADU a obținut 27,2%, în timp ce PSD a înregistrat 26,6%. Nicușor Dan, primarul general reales, discută posibilitățile de formare a majorității în CGMB, având în vedere că pentru majoritate simplă este nevoie de 29 de voturi din 55.

În Timiș, Alfred Simonis a câștigat președinția Consiliului Județean cu 43% din voturi, depășindu-l pe Alin Nica de la Alianța Dreapta Unită, care a obținut 37,22%. Trei formațiuni politice - PSD-PNL, ADU și AUR - vor avea consilieri județeni.

Aceste rezultate reflectă o schimbare în dinamica puterii la nivel local și arată preferințele alegătorilor pentru diferiți lideri și partide politice în diverse regiuni ale țării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;