Contestații în urma alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 1

Contestații în urma alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 1

Alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 din București sunt marcate de tensiuni, după ce actualul primar, Clotilde Armand, a solicitat renumărarea voturilor, invocând posibile fraude. George Tuță, candidatul PSD-PNL, care se află în fruntea numărătorii cu un avans de 672 de voturi, respinge acuzațiile și susține că nu au existat sesizări care să indice nereguli semnificative în procesul de votare.

Clotilde Armand a acuzat că procesele-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și a cerut renumărarea voturilor, în timp ce George Tuță a declarat că a câștigat în urma centralizării voturilor și a pledat pentru un proces electoral transparent și corect. Biroul Electoral din Sectorul 1 a decis să reprogrameze operațiunea de verificare și centralizare a rezultatelor, începând cu data de 11 iunie 2024.

Tensiunile dintre cei doi contracandidați au escaladat, cu Clotilde Armand afirmând că lipsesc voturi în secțiile cu probleme și acuzând PSD și PNL de mesaje false privind victoria în alegeri. Pe de altă parte, George Tuță a menționat că materialele electorale au fost păzite de jandarmi și a asigurat că nu există motive de suspiciune privind rezultatele alegerilor.

Autoritățile electorale urmează să analizeze cererile de renumărare și să ofere un răspuns la contestațiile ridicate, în timp ce procesul de numărare a voturilor este atent monitorizat de către partidele politice și observatorii electorali.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;