PMP câștigă dreptul la reprezentare în Biroul Electoral Central - Decizie definitivă a ÎCCJ

PMP câștigă dreptul la reprezentare în Biroul Electoral Central - Decizie definitivă a ÎCCJ

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a obținut o victorie semnificativă în instanță, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că formațiunea are dreptul la un reprezentant în cadrul Biroului Electoral Central (BEC). Această hotărâre vine ca urmare a respingerii inițiale a propunerii PMP de către BEC, eveniment care a stârnit controverse în rândul partidelor de opoziție.

Decizia ÎCCJ, pronunțată marți, este definitivă și reprezintă un punct de cotitură pentru PMP, care, împreună cu Forța Dreptei și Uniunea Salvați România (USR), formează alianța electorală "Dreapta Unită". Această alianță a fost, de asemenea, validată de ÎCCJ, permițând celor trei partide să participe împreună la alegerile viitoare.

În cadrul procesului, un judecător a avut o opinie separată, sugerând respingerea contestației PMP ca nefondată. Totuși, majoritatea a decis în favoarea partidului, anulând astfel procesul verbal emis de BEC pe data de 16 martie 2024, care respingea propunerea PMP.

Această evoluție juridică are loc în contextul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, perioadă electorală ce a început pe 12 martie. Campania electorală va demara pe 10 mai și se va încheia în data de 8 iunie, ora 7:00.

Reprezentanții PMP au criticat dur decizia inițială a BEC, acuzându-l pe membrul PSD din cadrul biroului de influență negativă asupra procesului de decizie. Aceste acuzații vin în urma unei ordonanțe de urgență privind comasarea alegerilor, care, conform PMP, ar fi avut drept scop eliminarea partidului din secțiile de vot.

În lumina acestei decizii a ÎCCJ, PMP și aliații săi din opoziție își consolidează poziția în cadrul procesului electoral, asigurându-și o prezență echitabilă și legală în structurile de decizie ale BEC.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;