Tensiuni în USR: Vlad Gheorghe, împiedicat să participe la ședința partidului

Tensiuni în USR: Vlad Gheorghe, împiedicat să participe la ședința partidului

Într-un recent eveniment politic care a stârnit controverse, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a fost împiedicat de bodyguarzi să participe la şedinţa Comitetului Politic al partidului. Incidentul, care a avut loc duminică, a evidențiat tensiunile interne din cadrul Uniunii Salvați România (USR) și a pus în discuție funcționarea democratică a partidului.

Potrivit declarațiilor lui Vlad Gheorghe, acesta a fost oprit la intrare de către bodyguarzi, care i-au comunicat că nu mai este considerat "membru activ" și că astfel nu are dreptul de a participa la întâlnire. Eurodeputatul a exprimat nemulțumirea sa printr-o postare pe Facebook, acuzând conducerea partidului de lipsa transparenței și de alierea cu forțe politice pe care USR le-a criticat în trecut.

Vlad Gheorghe a subliniat că USR, partidul care s-a născut din dorința de schimbare și de a lupta împotriva corupției, pare să fi deviat de la principiile sale inițiale. Menționând alianța cu PMP și Forța Dreptei, europarlamentarul a pus sub semnul întrebării direcția în care se îndreaptă partidul și a criticat lipsa de răspuns la întrebările și preocupările sale.

În plus, Gheorghe a remarcat că membrii care aduc critici interne sunt adesea suspendați sau excluși, ceea ce ridică probleme serioase cu privire la democrația internă a partidului. Acesta a făcut apel la USR să se trezească și să revină la misiunea sa originală de a schimba România, în loc să se mulțumească cu un loc secundar în politica românească.

Incidentul a fost relatat și în alte surse de știri, subliniind faptul că Vlad Gheorghe, unul dintre cei doi europarlamentari ai USR, nu a primit nicio notificare oficială cu privire la schimbarea statutului său în partid și că, potrivit statutului, ar fi trebuit să aibă dreptul de a participa la ședință.

Acest eveniment subliniază importanța transparenței și a comunicării în cadrul partidelor politice, precum și nevoia de a respecta principiile și valorile care stau la baza activității lor. Rămâne de văzut cum va răspunde USR la aceste acuzații și ce măsuri va lua pentru a rezolva tensiunile interne.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;