Alianța Dreapta Unită - Noua Coaliție Politică ce își Propune Schimbarea Peisajului Politic din România

Alianța Dreapta Unită - Noua Coaliție Politică ce își Propune Schimbarea Peisajului Politic din România

Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei au anunțat sâmbătă, 16 martie 2024, depunerea protocolului Alianței Dreapta Unită la Biroul Electoral Central (BEC). Această mișcare vine în contextul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare și locale programate pe 9 iunie, marcând o nouă etapă în dinamica politică românească.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Alianței Dreapta Unită au criticat acțiunile PSD și PNL, acuzându-le de abuz după ce reprezentantul PMP în BEC a fost respins "fără temei legal". Această situație a stârnit îngrijorări privind corectitudinea și transparența procesului electoral viitor.

Alianța Dreapta Unită își propune să ofere o alternativă la actuala guvernare, sub sloganul "Nu îi lăsa să-ţi fure viitorul. Alege România modernă!". Prin acest mesaj, coaliția își exprimă angajamentul față de valorile democratice și se poziționează ca un adversar ferm al practicilor politice pe care le consideră nedrepte.

Forța Dreptei, parte a noii alianțe, a declarat că va folosi toate căile legale pentru a contesta deciziile BEC, pe care le consideră arbitrare și părtinitoare. Se face apel la Legile 115/2015 privind alegerile locale și 33/2007 privind alegerile europarlamentare, care ar oferi dreptul de reprezentare formațiunilor cu o anumită pondere în Parlament.

În lumina acestor evenimente, Alianța Dreapta Unită se pregătește să intre în competiția electorală cu determinare și o viziune clară pentru viitorul României. Cu toate acestea, tensiunile cu partidele aflate la guvernare ridică semne de întrebare cu privire la modul în care vor fi gestionate și supervizate alegerile din 9 iunie.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;