Alianța Dreapta Unită contestă excluderea din BEC și promite o Românie modernă

Alianța Dreapta Unită contestă excluderea din BEC și promite o Românie modernă

Partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei au unit forțele și au depus la Biroul Electoral Central (BEC) protocolul Alianței Dreapta Unită, acuzând în același timp partidele PSD și PNL de un comportament nedemocratic. Reprezentanții Alianței susțin că au fost victimele unui abuz, după ce propunerile lor pentru reprezentanți în BEC au fost respinse „fără temei legal”.

Conform declarațiilor Partidului Mișcarea Populară, decizia de respingere a reprezentantului său în BEC, luată la sugestia unui membru PSD, contravine drepturilor legale ale partidului. Această acțiune vine în contextul în care Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru comasarea alegerilor, ce a avut ca efect indirect eliminarea PMP din secțiile de votare.

Eugen Tomac, liderul PMP, a catalogat decizia drept „profund nedreaptă” și un „derapaj major”, considerând că aceasta pune în pericol opoziția democratică din România și integritatea procesului electoral. În consecință, partidul a anunțat că va depune o contestație.

Forța Dreptei, condusă de fostul premier Ludovic Orban, a exprimat o poziție similară, calificând situația drept un „atac fără precedent împotriva principiilor democratice”. Partidul a anunțat că va contesta decizia de respingere a reprezentantului său în BEC, adresându-se Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În ciuda acestor obstacole, Alianța Dreapta Unită își continuă campania sub sloganul „Nu îi lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă!”, pregătindu-se să participe la alegerile europarlamentare și la cele locale. Perioada de campanie electorală este stabilită între 10 mai și 8 iunie, urmând ca votul să aibă loc pe 9 iunie.

Această situație subliniază tensiunile politice din România și importanța transparenței în procesul electoral. Alianța Dreapta Unită își propune să aducă o schimbare și să ofere o alternativă cetățenilor care doresc o Românie modernă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;