Alianța Dreapta Unită se confruntă cu obstacole înaintea înregistrării la BEC

Alianța Dreapta Unită se confruntă cu obstacole înaintea înregistrării la BEC

În pragul unei noi etape electorale, Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, se confruntă cu provocări semnificative. Liderul USR, Cătălin Drulă, a exprimat preocupări legate de posibile manevre politice menite să împiedice Alianța să participe în alegerile din România.

Drulă acuză că Biroul Electoral Central ar putea respinge înregistrarea Alianței, o mișcare pe care o consideră un atac asupra principiilor democratice. Acesta face referire la situația similară din 2019, când USR a întâmpinat dificultăți similare, dar a obținut în cele din urmă dreptate în instanță. În plus, se remarcă o incongruență în Registrul Partidelor Politice, unde Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, dar nu este recunoscut oficial în acest rol.

În replică la aceste acuzații, Biroul Electoral Central a explicat că PMP, Forța Dreptei și REPER nu au reprezentanți în BEC conform datelor din Registrul partidelor politice. În ciuda acestor impedimente, Alianța Dreapta Unită își menține determinarea de a lupta pentru dreptul de a participa la alegerile din România.

Partidele implicate au anunțat că vor depune contestații și se vor adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a-și apăra drepturile. Situația actuală pune în lumină tensiunile politice și provocările cu care se confruntă opoziția în lupta pentru un proces electoral echitabil și transparent.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;