Alianța Dreapta Unită contestă decizia BEC și cheamă susținătorii la mobilizare

Alianța Dreapta Unită contestă decizia BEC și cheamă susținătorii la mobilizare

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a întâmpinat un obstacol major în cadrul procesului electoral, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a acesteia. Decizia BEC, considerată de reprezentanții alianței ca fiind un act de agresiune politică, a stârnit reacții aprinse din partea liderilor formațiunilor implicate, care promit că nu se vor opri aici și vor ataca hotărârea la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Cătălin Drulă, președintele USR, a denunțat decizia BEC ca fiind influențată politic și a acuzat că este o încercare de a împiedica Alianța Dreapta Unită să participe la alegeri. Drulă a subliniat că, în ciuda pretextelor folosite de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, cu un Congres validat de Tribunalul București, iar decizia Tribunalului de înregistrare a acestuia nu a fost pusă în aplicare.

Într-un apel către susținători, liderii alianței au îndemnat la mobilizare și participare la strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie, promițând că vor lupta pentru drepturile lor și pentru o Românie fără corupție, abuzuri și frică.

Pe de altă parte, Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC, a fost cel care a cerut respingerea protocolului de constituire a alianței, acțiune care a atras atenția asupra trecutului său controversat și a implicării în alte cazuri juridice de profil înalt.

Alianța Dreapta Unită se pregătește să conteste decizia BEC și să-și continue campania electorală sub sloganul "Nu îi lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă!", în timp ce se așteaptă o decizie definitivă de la ÎCCJ. Între timp, reprezentanții alianței îndeamnă cetățenii să se alăture cauzei lor și să participe la procesul electoral, subliniind importanța alegerilor libere și dreptul la asociere democratică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;