Confruntări politice la Brașov: Viceprimarul USR Flavia Boghiu, urmărită penal de DNA

Confruntări politice la Brașov: Viceprimarul USR Flavia Boghiu, urmărită penal de DNA

Confruntările politice din orașul Brașov escaladează pe măsură ce viceprimarul USR, Flavia Boghiu, se confruntă cu acuzații de abuz în serviciu, un caz care a reaprins tensiunile între partidele politice locale. USR își exprimă indignarea și acuză PNL de folosirea DNA ca instrument de luptă politică în contextul unui an electoral plin de provocări.

Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului din partea USR, este urmărită penal pentru presupuse acte de abuz în serviciu legate de utilizarea gratuită a unui imobil de către o asociație, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Brașov. Acuzațiile vin în urma unei plângeri inițiate de Sebastian Rusu, viceprimar PNL, și un dezvoltator imobiliar local, ceea ce a generat un val de reacții din partea USR.

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că partidul său este obișnuit cu presiunile și hărțuirea aleșilor locali, menționând că nu vor ceda în fața acestor tactici și că Alianța Dreapta Unită va continua să avanseze cu determinare. Drulă a subliniat că dosarul deschis împotriva viceprimarului Boghiu este atât de absurd încât a fost clasat inițial în 2022, dar a fost redeschis într-un moment convenabil pentru PNL.

Flavia Boghiu își susține nevinovăția și promite să colaboreze cu organele de anchetă. Ea a afirmat că, în cazul în care dosarul va ajunge în instanță, își va da demisia din toate funcțiile deținute în cadrul administrației locale și în USR.

Această situație subliniază tensiunile politice din România și modul în care justiția poate fi percepută ca un câmp de bătălie între partidele politice. Cetățenii Brașovului și ai întregii țări urmăresc cu atenție evoluția acestui caz, care poate avea implicații semnificative asupra climatului politic local și național.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;