Nicușor Dan Conduce în Sondajele pentru Primăria Capitalei, Urmând o Confruntare Strânsă cu Gabriela Firea

Nicușor Dan Conduce în Sondajele pentru Primăria Capitalei, Urmând o Confruntare Strânsă cu Gabriela Firea

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, se bucură de un avans în preferințele electoratului, potrivit ultimelor sondaje CURS, cu Gabriela Firea urmând la o diferență mică în opțiunile de vot ale bucureștenilor. În contextul unei competiții electorale care se anunță a fi una dintre cele mai disputate, Nicușor Dan, susținut de USR-PMP-Forța Dreptei, ar obține 36% din voturi, în timp ce Gabriela Firea, din partea PSD, ar primi 33%.

Sondajul, realizat în perioada 9-23 februarie 2024, arată că traficul, termoficarea și sănătatea sunt principalele probleme ale Capitalei în viziunea cetățenilor. De asemenea, sondajul CURS a relevat că 30% dintre bucureșteni sunt mulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan ca primar general, în timp ce 29% o consideră proastă și 30% foarte proastă.

În ceea ce privește Consiliul General al Municipiului București, PSD conduce în preferințele electorale cu 34%, urmat de alianța formată din USR-PMP-Forța Dreptei cu 23%, PNL cu 16% și AUR cu 13%.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.067 de persoane adulte rezidente în București și are o marjă de eroare de plus/minus 3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul respondenților.

Într-un peisaj politic dinamic, unde deciziile finale ale partidelor în privința candidaților sunt încă în așteptare, bucureștenii sunt chemați să-și exprime opțiunea pentru viitorul Capitalei. Cu Nicușor Dan în fruntea sondajelor și Gabriela Firea urmărind îndeaproape, alegerile locale se anunță a fi un moment crucial pentru direcția de dezvoltare a orașului.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;