Președintele Iohannis evită să aleagă între Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei

Președintele Iohannis evită să aleagă între Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost recent întrebat de jurnaliști cu privire la preferința sa pentru funcția de primar al Capitalei, între actualul edil, Nicușor Dan, și Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL. Într-o manieră prudentă, șeful statului a evitat să ofere un răspuns direct, menționând în schimb că "Coaliția a făcut pași buni și a găsit un candidat bun", fără a specifica un nume.

Nicușor Dan, susținut acum de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD), își dorește un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, în timp ce Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București, a fost prezentat ca fiind candidatul comun al PSD și PNL.

În cadrul conferinței de presă ce a precedat reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Klaus Iohannis a amintit de situații anterioare în care candidații anunțați nu s-au mai prezentat la alegeri, sugerând astfel că este prematur să se pronunțe în favoarea unuia dintre candidați.

Cu toate acestea, președintele a subliniat că este important ca partidele să colaboreze în vederea găsirii celor mai potriviți candidați pentru a conduce destinele Capitalei. Alegătorii sunt, astfel, încurajați să urmărească cu atenție evoluțiile politice și să ia o decizie informată la momentul votului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;