Kelemen Hunor Subliniază Importanța Pregătirii României În Contextul Tensiunilor Internaționale

Kelemen Hunor Subliniază Importanța Pregătirii României În Contextul Tensiunilor Internaționale

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenția într-o serie de declarații recente asupra importanței pregătirii României în fața unor posibile scenarii de criză, subliniind că anumiți politicieni pot reprezenta un risc pentru stabilitatea țării.

În cadrul emisiunii Studio Politic de la Digi24, Kelemen a afirmat categoric că este improbabil ca George Simion și Diana Șoșoacă să ajungă la guvernare, considerându-i "oameni periculoși pentru România". Despre partidul AUR, liderul UDMR a menționat că, deși a crescut în sondaje, acesta nu va avea capacitatea de a accede la putere, rămânând la un procent de 20%.

Pe lângă scena politică internă, Kelemen a vorbit și despre pregătirea militară a țării. A susținut ideea șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, potrivit căreia România trebuie să fie gata pentru orice eventualitate, dar a criticat modul în care a fost comunicată această necesitate. El crede că discuția despre stagiul militar voluntar ar fi trebuit să înceapă de la președintele României, Klaus Iohannis, pentru a evita crearea de panică în rândul populației.

Generalul Vlad a cerut o lege pentru pregătirea populației în contextul tensiunilor militare din Europa, iar Kelemen Hunor a subliniat că trebuie găsite instrumentele necesare pentru a avea o populație pregătită, fără a induce un sentiment de panică.

Acest mesaj vine într-un moment în care oficiali din alte țări europene, precum Polonia și Marea Britanie, au exprimat preocupări similare cu privire la riscul unui conflict cu Rusia.

În concluzie, Kelemen Hunor pune accent pe necesitatea unei abordări echilibrate și responsabile în ceea ce privește pregătirea României pentru scenarii de criză, fără a alimenta temeri nejustificate în rândul cetățenilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;