Anularea alegerilor din Costinești propusă după numărări repetate și iregularități

Anularea alegerilor din Costinești propusă după numărări repetate și iregularități

Biroul Electoral Județean Constanța a propus anularea alegerilor locale din Costinești, după ce voturile au fost numărate de cinci ori fără a se ajunge la un rezultat concludent. În urma numărărilor repetate, rezultatele au variat, iar în primă fază, Dumitru Jeanu de la PSD a fost declarat câștigător cu un vot în plus față de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici de la PNL. Situația s-a schimbat după renumărări, iar candidatul liberal a fost desemnat câștigător, decizia fiind ulterior contestată.

Printre problemele identificate care au condus la solicitarea anulării alegerilor se numără voturile unor cetățeni fără cetățenie română, inclusiv doi cetățeni ucraineni, precum și buletine de vot nule considerate inițial valabile. Biroul Electoral de Circumscripție Comunală numărul 29 din Costinești a luat decizia în unanimitate de a solicita anularea scrutinului electoral. Biroul Electoral Central nu a anunțat încă o decizie în acest caz.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;