Restricții de viteză extinse pentru trenurile CFR Călători în perioadele caniculare și cu furtuni puternice

Restricții de viteză extinse pentru trenurile CFR Călători în perioadele caniculare și cu furtuni puternice

CFR Călători anunță extinderea restricțiilor de viteză pe calea ferată în perioade caracterizate de fenomene meteo extreme, precum caniculă și furtuni puternice, pentru a asigura securitatea pasagerilor. Decizia vine în contextul în care temperaturile caniculare pot atinge între 50 și 80 de grade Celsius la nivelul șinelor, punând în pericol integritatea infrastructurii feroviare și a materialului rulant, care nu au fost inițial proiectate pentru a rezista la asemenea temperaturi.

Compania CFR Călători a subliniat că aceste măsuri de precauție sunt necesare pentru a menține siguranța călătorilor și a recomandat pasagerilor să se hidrateze continuu, să aibă la ei apa necesară și medicația pentru afecțiuni specifice și să alerteze personalul de tren în cazul în care se simt rău sau observă persoane aflate în dificultate.

Această provocare este comună și altor țări care se confruntă cu schimbări climatice similare, iar în cazul temperaturilor care depășesc limitele pentru care a fost proiectat transportul feroviar, se aplică restricții asemănătoare. CFR Călători își reafirmă angajamentul de a asigura funcționarea tuturor unităților de material rulant echipate cu instalații de climatizare și de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni incidentele pe durata călătoriilor cu trenul în condiții meteo dificile.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;