Cod Galben de Instabilitate Atmosferică și Restricții de Apă în România

Cod Galben de Instabilitate Atmosferică și Restricții de Apă în România

România se confruntă cu fenomene meteorologice severe și probleme de aprovizionare cu apă în diferite regiuni ale țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru ziua de vineri, valabil între orele 12:00 și 23:00, afectând mare parte din țară, inclusiv capitala București. Fenomenele meteorologice anunțate includ averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și posibil grindină. În București, se așteaptă cantități de apă de 15-25 l/mp și temperaturi maxime de 23-24 de grade, o scădere semnificativă față de ziua precedentă.

Pe de altă parte, Administrația Națională Apele Române (ANAR) raportează că furnizarea apei este restricționată în 290 de localități, cu cele mai grave situații în județele Botoșani, Vaslui, Neamț, Iași și Vrancea. Seceta prelungită a dus la scăderea nivelului apei în lacurile de acumulare și la secarea a 239 de fântâni. ANAR a implementat planuri de restricții și oferă un ghid de economisire a apei pentru a gestiona eficient resursele disponibile.

În contextul acestor provocări, autoritățile încurajează populația să adopte măsuri de economisire a apei și să se pregătească pentru condițiile meteorologice dificile, în timp ce continuă să monitorizeze și să răspundă la ambele situații.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;