Avertizări meteo severe: Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii în România

Avertizări meteo severe: Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de cod portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii care vor afecta aproape întreaga țară. Avertizările sunt în vigoare începând de astăzi, 3 iunie, de la ora 12:00 până mâine, 4 iunie, la ora 03:00.

Conform ANM, codul galben de instabilitate atmosferică semnalează perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Pe de altă parte, codul portocaliu anunță condiții meteorologice extreme în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, unde se prevăd intensificări ale vântului cu rafale de 60...80 km/h, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Se așteaptă cantități de apă de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

În București, vremea va fi călduroasă, cu un disconfort termic în creștere, iar din a doua parte a zilei de luni se vor înregistra înnorări, intensificări ale vântului cu viteze de 55...60 km/h, vijelii, grindină și averse. Temperatura maximă va atinge valori de 33...34 de grade Celsius.

ANM recomandă monitorizarea mesajelor meteorologice ulterioare pentru actualizări privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;