Avertizări Meteo: Coduri Portocaliu și Galben de Ninsori și Ploi în România

Avertizări Meteo: Coduri Portocaliu și Galben de Ninsori și Ploi în România

Meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu și cod galben pentru mai multe regiuni din România, așteptându-se ninsori abundente, ploi torențiale și vânt puternic. Avertizările sunt în vigoare începând de marți, 13 februarie, și până miercuri, 14 februarie.

Codul portocaliu, semnalând ninsori abundente și depuneri consistente de zăpadă, afectează zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu, unde cantitățile de precipitații vor atinge 50-70 l/mp. Acest cod este valabil până marți seara, la ora 22.00.

Pe de altă parte, codul galben vizează vestul și sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali, unde sunt așteptate precipitații de 25-30 l/mp și izolat de 40 l/mp, precum și ninsori la altitudini de peste 1400 m. Acest cod este valabil până miercuri dimineața.

În plus, un cod galben de vânt puternic va fi activ miercuri, 14 februarie, între orele 8.00 și 20.00, în Moldova și nord-estul Munteniei, cu rafale de 55-65 km/h, precum și în alte regiuni ale țării.

Pentru București, meteorologii prevăd o scădere ușoară a temperaturilor, cu maxime de 13 grade marți și 11 grade miercuri, și ploi slabe spre seară și noapte.

Recomandările pentru populație includ informarea periodică cu privire la evoluția condițiilor meteorologice și evitarea deplasărilor în zonele afectate de avertizările meteo, pe cât posibil.

Urmăriți-ne pentru actualizări și informații suplimentare privind condițiile meteo din România.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;