România în Mijlocul Furtunii Isha: Avertizări de Viscol și Vânt Puternic în 20 de Județe

România în Mijlocul Furtunii Isha: Avertizări de Viscol și Vânt Puternic în 20 de Județe

România se confruntă cu efectele furtunii Isha, care a lovit puternic nordul Europei și acum își face simțită prezența și în țara noastră. Meteorologii au emis avertizări de viscol și vânt puternic, care afectează aproape jumătate din județele țării.

Fenomenele meteo severe au pus stăpânire pe pârtiile de schi, instalațiile de transport pe cablu fiind oprite, iar competițiile sportive anulate. Vântul a suflat cu putere în zonele montane, în special la Rânca, unde rafalele au atins 110 km/h, iar temperaturile au scăzut considerabil, ajungând la -20 de grade Celsius la Vârful Omu.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod galben de vânt puternic și viscol în 20 de județe, valabile pe parcursul zilei de sâmbătă. Regiunile afectate sunt Oltenia, majoritatea Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, unde vântul a suflat cu rafale de până la 65 km/h. În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele de vânt au atins 110 km/h, vizibilitatea a fost redusă, iar zăpada s-a transformat în viscol.

Județele complet afectate de aceste avertizări sunt Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt, iar parțial afectate sunt Mureș, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Bihor, Arad și Timiș.

Meteorologii avertizează că intensificările vântului vor persista și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze între 60 și 80 km/h.

Pentru Capitală, se preconizează înnorări și precipitații mixte slabe, cu temperaturi maxime de 4-6 grade Celsius. Pe termen lung, meteorologii anunță o vreme ușor mai caldă pentru perioada din calendar, cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice în toată țara, în special în regiunile extracarpatice.

Recomandările pentru cetățeni includ evitarea deplasărilor în zonele afectate de avertizările meteo și urmărirea cu atenție a actualizărilor emise de ANM.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;