Lotul României pentru meciurile amicale: pregătiri pentru EURO 2024

Lotul României pentru meciurile amicale: pregătiri pentru EURO 2024

Selecționerul Edi Iordănescu a dezvăluit lista cu cei 29 de jucători convocați pentru meciurile amicale ale României, un pas important în pregătirile pentru turneul final EURO 2024. Echipa națională va întâlni Irlanda de Nord și Columbia în două partide care vor servi drept test pentru strategiile și coeziunea grupului.

Primele confruntări vor avea loc pe teren propriu, Arena Națională fiind gazda meciului cu Irlanda de Nord pe 22 martie, urmat de duelul cu Columbia pe 26 martie, disputat pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid. Aceste partide vin după o serie de performanțe care au asigurat calificarea României la EURO 2024.

Lista jucătorilor cuprinde atât nume consacrate, cât și debutanți, oferind o combinație între experiență și tineret. În poartă, avem jucători precum Horațiu Moldovan și Florin Niță, în timp ce linia defensivă se bazează pe fundași ca Andrei Rațiu și Cristian Manea. Mijlocul terenului este întărit de Nicolae Stanciu și Răzvan Marin, iar atacul promite eficiență prin George Pușcaș și Denis Alibec.

După aceste meciuri, România va disputa alte două amicale în iunie, pe stadionul Steaua, împotriva Bulgariei și Liechtenstein, ca parte a pregătirilor pentru EURO 2024, unde va face parte din Grupa E alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B.

Este esențial ca suporterii să urmărească evoluția echipei naționale și să susțină jucătorii în drumul către succesul la campionatul european. Cu o echipă bine pregătită și un moral ridicat, România are toate șansele să lase o impresie puternică la EURO 2024.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;