Naționala României, cea mai mică valoare de piață la EURO 2024

Naționala României, cea mai mică valoare de piață la EURO 2024

Conform celor mai recente evaluări, lotul echipei naționale de fotbal a României este cotat la 91 de milioane de euro, fiind astfel lotul cu cea mai mică valoare dintre toate echipele participante la Campionatul European de Fotbal EURO 2024. În comparație, Albania, o altă echipă din competiție, are jucători cotati la 139 de milioane de euro, iar Slovacia, adversara României din grupa E, are un lot evaluat la 161 de milioane de euro.

Anglia conduce clasamentul valorilor loturilor cu 1,69 miliarde de euro, urmată de Franța cu 1,41 miliarde de euro și Portugalia cu 1,22 miliarde de euro. Observatorul European al Fotbalului (CIES) a calculat că vârsta medie a jucătorilor din naționala României este de 27,4 ani, clasându-se astfel pe locul 15 în acest aspect. În ceea ce privește înălțimea medie, România se află pe locul 16, cu o medie de 1,84 metri, la egalitate cu Elveția și Turcia.

Cu 73% dintre jucători activând în campionate externe, România se situează pe locul 14 în acest clasament. Anglia se distinge prin faptul că doar 8% dintre jucătorii săi evoluează în campionate străine. Conform prognozelor, echipele din Germania, Spania, Franța și Anglia sunt favoritele pentru a ajunge în semifinalele competiției.

România va începe parcursul la EURO 2024 pe 17 iunie împotriva Ucrainei, urmând să se confrunte și cu Belgia pe 22 iunie și Slovacia pe 26 iunie. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, consideră meciul cu Ucraina drept cel mai important pentru națională în acest turneu.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;