Mircea Geoană și Emil Boc, Liderii Încrederii Publice Conform Sondajului INSCOP

Mircea Geoană și Emil Boc, Liderii Încrederii Publice Conform Sondajului INSCOP

Potrivit ultimelor date colectate de INSCOP Research, Mircea Geoană și Emil Boc se situează în topul încrederii publice, cu cote ce depășesc pragul de 30%. Sondajul, efectuat la comanda News.ro, arată că Geoană, ocupând funcția de Secretar General Adjunct al NATO, se bucură de o încredere de 34%, în timp ce primarul Clujului, Emil Boc, se află în imediata apropiere cu 32,4% încredere multă și foarte multă.

Această preferință a publicului vine după perioade în care ambii lideri au avut de reconstruit imaginea politică, fiecare în domeniul său de activitate. Geoană s-a remarcat pe scena internațională, în timp ce Boc a excelat în administrația locală, amândoi demonstrând că reinventarea și rezultatele concrete pot câștiga încrederea cetățenilor.

Fostul premier Victor Ponta urmează în clasament cu 24,1%, iar actualul premier, Marcel Ciolacu, cu 20,5%. Lista continuă cu Gabriela Firea, Cristian Diaconescu, Diana Șoșoacă și George Simion, toți având un procentaj de încredere semnificativ.

În ceea ce privește notorietatea, Președintele Klaus Iohannis ocupă prima poziție, cu 98,9% dintre respondenți afirmând că au auzit de el. El este urmat de Diana Șoșoacă și Victor Ponta, cu o notorietate de peste 95%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 - 24 ianuarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion de 1.100 de persoane, reprezentativ pentru populația României de peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Aceste rezultate subliniază exigența publicului român față de liderii politici, preferând personalități care au demonstrat rezultate palpabile în locul celor care se află în centrul atenției politice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;