PSD Exclude Scenariul Susținerii lui Mircea Geoană la Prezidențiale și Anunță Candidat din Partid

PSD Exclude Scenariul Susținerii lui Mircea Geoană la Prezidențiale și Anunță Candidat din Partid

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Paul Stănescu, a declarat recent că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale, respingând ideea susținerii lui Mircea Geoană pentru această poziție. În cadrul unei întâlniri a conducerii PSD la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, Stănescu a subliniat că, conform tradiției partidului, candidatul la prezidențiale va fi un membru PSD.

Discuțiile despre o posibilă susținere a lui Mircea Geoană pentru funcția prezidențială au fost negate ferm de Stănescu, care a menționat că nu consideră că o astfel de propunere va fi avansată în interiorul partidului. În plus, când a fost întrebat despre posibilitatea ca Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, să fie candidatul la prezidențiale, Stănescu a indicat că aceasta este o practică uzuală în partid, fără a confirma explicit această opțiune.

Declarațiile lui Stănescu vin în contextul în care au existat speculații despre un posibil acord între PSD și Partidul Național Liberal (PNL) pentru susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Nicolae Ciucă, liderul PNL, a respins aceste speculații, afirmând că fiecare partid ar trebui să aibă propriul său candidat și să mobilizeze electoratul în concordanță cu valorile și identitatea sa.

Astfel, PSD se pregătește să își aleagă un candidat intern pentru cursa prezidențială, menținându-și independența în cadrul spectrului politic românesc.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;