Premierul Marcel Ciolacu confirmă data alegerilor prezidențiale și exclude orice amânare

Premierul Marcel Ciolacu confirmă data alegerilor prezidențiale și exclude orice amânare

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul unei întâlniri la Brașov că alegerile prezidențiale din 2024 vor avea loc conform programului stabilit, respingând orice posibilitate de a amâna data acestora. În cadrul unei conferințe de presă după ședința conducerii PSD, Ciolacu a subliniat importanța menținerii unei atitudini corecte și a respectului față de cetățeni, precizând că „șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria”.

Liderul PSD a menționat că nu va candida la funcția de președinte, reiterând angajamentul de a respecta deciziile luate în coaliție. Conform calendarului electoral, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 septembrie, urmat de turul doi pe 29 septembrie, dacă va fi necesar. România urmează să își aleagă președintele pentru un nou mandat de cinci ani, după încheierea mandatului actualului președinte Klaus Iohannis.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;