Plata pensiilor înainte de Paște: Ministerul Muncii confirmă virarea integrală a fondurilor către Poșta Română

Plata pensiilor înainte de Paște: Ministerul Muncii confirmă virarea integrală a fondurilor către Poșta Română

În prag de sărbătoare, seniorii României pot răsufla ușurați. Ministerul Muncii a anunțat că toate sumele necesare pentru plata pensiilor lunii mai au fost transferate integral către Poșta Română, asigurând astfel că pensionarii vor primi banii înainte de Paște.

Conform declarațiilor oficiale, Casa Națională de Pensii Publice a efectuat virarea fondurilor în trei tranșe succesive. Prima tranșă, reprezentând jumătate din totalul sumei, a fost virată în data de 25 aprilie. Celelalte două tranșe au fost virate în ziua următoare, 26 aprilie, garantând astfel că toate resursele financiare sunt disponibile pentru distribuția pensiilor.

Această măsură vine ca un gest de respect și apreciere față de seniorii țării, așa cum a subliniat și premierul Marcel Colacu în cadrul unei ședințe de Guvern. Decizia de a accelera procesul de plată a pensiilor înaintea sărbătorilor pascale subliniază angajamentul Guvernului de a asigura bunăstarea cetățenilor săi vârstnici.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a mulțumit Poștei Române pentru eforturile depuse în vederea distribuirii rapide a pensiilor. Valoarea totală a pensiilor care urmează să fie distribuite se ridică la suma impresionantă de 9.331.399 mii de lei.

De asemenea, într-o notă pozitivă, o parte dintre pensionarii din capitală au avut surpriza plăcută de a-și primi pensia cuvenită pentru luna mai încă de luni, 29 aprilie, demonstrând eficiența și rapiditatea cu care instituțiile implicate au acționat.

Pensionarii sunt încurajați să fie atenți la distribuirea pensiilor și să contacteze Poșta Română sau autoritățile locale în cazul în care întâmpină întârzieri sau probleme legate de primirea banilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;