Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține plata rovinietei cu soluții pentru cozi la vămi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține plata rovinietei cu soluții pentru cozi la vămi

În contextul nemulțumirilor exprimate de transportatori referitoare la tarifele pentru rovinieta și polițele de răspundere civilă auto, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intervenit cu o declarație care clarifică poziția sa. În ciuda protestelor, ministrul a subliniat că nu susține neplata rovinietei, dar recunoaște că situații excepționale precum cozile extinse la vămi necesită soluții adaptate.

Grindeanu a evidențiat că, deși plata rovinietei este obligatorie, cazurile în care șoferii de TIR așteaptă perioade îndelungate la vama Siret, de exemplu, nu ar trebui penalizate cu amenzi. „Nu stă din vina lui”, a menționat Grindeanu, sugerând că este necesară o abordare diferită a sistemului de control pentru a evita sancționarea nejustificată a transportatorilor.

Această declarație vine în urma unor proteste ale șoferilor, care au avut loc în diverse regiuni ale țării, ca răspuns la creșterea costurilor pentru asigurările auto și taxele de drum. Ministrul Transporturilor a propus mutarea sistemului de control într-un punct anterior, astfel încât să se poată verifica plata rovinietei fără a penaliza șoferii blocați în traficul de la frontiere.

Această abordare ar putea reprezenta un compromis între necesitatea menținerii veniturilor din taxele de drum și îngrijorările legitime ale transportatorilor care se confruntă cu întârzieri semnificative neimputabile.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;